Lisää myyntiä verkkoon ja kivijalkaan.

Lisäresursseja
kasvuun.

Kylmäauto express-kuljetuksiin pakettiautosta

Konepalvelu Lammi Oy asensi Suomen ensimmäisen Denso kylmälaitteen pakettiautoon. Pakettiautoon asennettiin myös eristetyt verhoilut, jolloin se toimii kustannustehokkaana kylmäautona express-kuljetuksissa. Autoimme yhdessä NextPeak Oy:n kanssa Konepalvelu Lammia uuden liiketoiminnan suunnittelussa ja konseptoinnissa.

Denso kylmälaitteen etuna on sisäänrakennettu lämpötilanseuranta ja ulkoisen jäähdytysyksikön puuttuminen, jolloin kylmäauton ulkomuoto säilyy koskemattomana. Tavaratilan jäähdytysyksikkö on kuitenkin hyvin kompakti, eikä vie tilaa tavaratilasta. Lauhdutin asennettiin esimerkissä kylmäauton alle.

Valittu pakettiauton kylmälaite sopii moniin käyttötarkoituksiin silloin kun tavoitteena ei ole saavuttaa alle 0-Celsius asteen lämpötiloja, kuten express kauppakassi-kuljetuksiin ja lääkekuljetuksiin.

kylmäauton tavaratilan jäähdytysyksikkö

Muita mahdollisia käyttötarkoituksia on tilanteet joissa pakettiauton tavaratilan ilmanvaihtoa täytyy parantaa, kuten esimerkiksi lemmikkikuljetukset.

Lämpöenergia otettiin esimerkissä pakettiauton moottorin jäähdytysvesi-kierrosta. Lämmitystehoa voi helposti parantaa asentamalla moottorin lisälämmittimen, mutta se ei ole välttämätöntä.

Pakettiauton verhoilu helpottaa puhtaanapitoa

Konepalvelu Lammi Oy asensi kuva uuteen MB Sprinter pakettiautoon kylmälaitteen lisäksi myös helposti puhtaana pidettävän verhoilun. Asennetussa verhoilussa käytettiin kevyttä, eristävää kerrosta, mikä mahdollistaa lämpötilan säilymisen tasaisena yhdessä kylmälaitteen kanssa käytettynä – viemättä kuitenkaan tilaa tavaratilasta.

pakettiauton verhoilu

Pakettiauton verhoilu koostui ohuista, muotoonvaletuista paneeleista, joiden sisäpuolella on eristekerros. Paneelit liimattiin paikalleen, joten ajoneuvon korirakenteeseen ei tarvinnut tehdä reikiä. Paneelit myös saumattiin, jolloin lopputuloksena on vesipesun ja desifiointiainetta kestävä verhoilu.

Elintarvikekuljetukset ja lääkekuljetukset pakettiautolla

Pakettiauto sopii hyvin elintarvikkeiden ja lääkkeiden Express-kuljetuksiin. Pakettiauton varustelussa tulee kuitenkin huomioida kuljetusetäisyydet ja vaadittu kuljetuslämpötila, joihin liittyy myös lainsäädäntöä. Konepalvelu Lammin asentamalla kylmälaitteen ja eristyksen yhdistelmällä kuorma on mahdollista pitää lämpötila-alueella +2 Celcius astetta – +25 Celcius astetta, mikä riittää n.98% lääkkeistä ja soveltuu täydellisesti myös Express -elintarvikekuljetuksiin.

Koska kylmäketjun säilyminen pitää pystyä tarvittaessa todistamaan, tarvitaan laitteistolta myös lämpötilan seurantamahdollisuus, mikä on Denson Express kylmäkoneissa vakiovarusteena. Kylmäauton käyttötarkoituksesta riippuen voidaan kuitenkin tarvita myös verkkokäyttöä, jolloin on usein suunnattava katseensa huomattavasti kalliimpiin vaihtoehtoihin.

pakettiauton kylmäkone ja verhoilu

Käyttötarkoitus määrittelee kylmäkoneen lisäksi myös vaadittavan eristepaksuuden. Konepalvelu Lammin asentama panelointi sopii useimmissa tapauksissa myös pakasteiden kuljettamiseen, kunhan kuljetusaika pysyy kohtuullisena ja kuorma on pakastettu ennen lastaamista.

Pakastamiseen kykenevä laitteisto nostaa paitsi hintaa, myös pienentää huomattavasti kuormatilan tilavuutta. Suositeltava eristepaksuus tällaisessa käytössä kun on yli 8cm.

Pakettiauton kylmäkoneen ja asennusten hinta

Koska käyttötarkoitus vaikuttaa suuresti pakettiauton kylmäkoneelta ja verhoilulta vaadittaviin ominaisuuksiin on mahdotonta antaa tarkkaa hintaa, mutta keskimäärin pakettiautosta saa kylmäauton noin 15 000 – 20 000€ sijoituksella.

Hinnasta noin puolet muodostuu asennettavasta kylmäkoneesta, ja toinen puolet usein käsityötä vaativasta verhoilusta (Esimerkin Sprinteriin asennettujen mallikohtaisten paneelien avulla voidaankin tehokkaasti vähentää verhoiluun menevää aikaa).

Kylmäkoneen hintaa nostaa mm. tarve verkkokäyttömahdollisuudelle. Tavaratilan verhoilussa puolestaan maksaa vaadittu eristepaksuus ja mahdollisesti osastointi.

Jos pakettiautolla kuljetetaan pääasiassa jääkaappi-lämpötilassa säilytettäviä kuormia, voi usein olla järkevintä pitää kuormatilan tilavuus vapaana kuormalle ja varustaa tavaratila pakasteita varten erillisellä, pienemmällä kuljetuslaatikolla.

Artikkelissa esitellyn asennuksen kaltaisesta kylmäautosta voi kysyä tarjouksen lähettämällä sähköpostia Konepalvelu Lammille tai soittamalla 0500 687 241.

Jaa tämä julkaisu:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *